Així serà la fase 3 per al turisme i els serveis

Si Sanitat dona el vistiplau aquest divendres, el pas a la fase 3 es produirà dilluns i no suposa canvis substancials respecte a la fase que estem vivint, la fase 2. Bàsicament podrem continuar fent el que fem però amb menys restriccions i més gent. És una fase que s'espera amb candeletes a un sector serveis on la destrucció de feina no s'ha aturat els últims dos mesos.

Aquest divendres explicarem que el Best Terramarina de La Pineda és el primer hotel que reobre a la Costa Daurada amb usos turístics. Ho farà encara amb les mesures de contenció establertes per la fase 2 i que canviaran a partir de la tercera. L'últim pas abans de la 'nova normalitat' estableix que qualsevol allotjament pot habilitar el 50% de les zones comunes quan a la fase 2 el permís arribava només fins al terç. Es poden ocupar totes les habitacions si el distanciament no corre perill, i les terrasses arribaran fins al 75% de capacitat. Només podran aplegar-se 20 persones per dur a terme activitats grupals, i una trentena per a excursions.

DDR Peça fase 3 hotels restaurants serveis

L'accés a piscines es restringirà al 50%. De la mateixa manera que a qualsevol altre àmbit, l'ús de la mascareta serà obligatori quan la distància de seguretat no sigui la mínima. La lliure circulació de turistes espanyols és un factor clau per a l'aixecament del sector, que ara no pot nodrir-se de visitants estrangers ni provinents d'altres comunitats.

Tots els comerços i serveis podran obrir independentment de la superfície que ocupin. També els centres comercials i àrees compartides o recreatives. Ara bé, l'aforament màxim dels locals s'amplia al 50%, per sobre de l'establert a la fase 2. Als bars i restaurants, la gran novetat serà la tornada de les barres mantenint-se els dos metres de separació interpersonal.

barra

Es podrà ocupar la meitat dels menjadors, ampliable fins a dos terços a criteri de la Generalitat. El topall de clients a la terrassa creix fins al 75% de les taules permeses. Hauran d'esperar, en canvi, els establiments d'oci nocturn, sense el vistiplau per aixecar la persiana durant la fase 3.