L’Arquebisbat no troba motius per incriminar els mossens Morell i Font, acusats de presumpta pederàstia

Mossèn Francesc Xavier Morell va ser investigat per possessió de pornografia infantil i tocament a menors i Mossèn Josep Maria Font va ser investigat per suposats abusos infantils. Els dos van ser destituïts per l’Arquebisbat de Tarragona el febrer del 2019. Ara l’església ha finalitzat informes en relació amb els dos mossens per esclarir totes les informacions. La conclusió que se n’extreu és que no s’ha trobat prova delictiva que, canònicament, els incrimini penalment.

Tot i això el nou arquebisbe, Joan Planellas, va traslladar a finals de febrer tota la informació a la Fiscalia perquè, si ho veuen necessari, pugui realitzar les diligències i investigacions oportunes.

En aquest sentit l’Arquebisbat ha designat els membres de la nova Oficina de prevenció i protecció d’abusos. Està formada per una psicòloga, una treballadora social i un advocat. Tots ells, asseguren, professionals laics i pares de família. L’objectiu d’aquesta oficina és reconèixer, protegir i ajudar a les víctimes i prevenir a tothom d’aquest tipus d’abusos de l’Església. Per aquest motiu s’ha posat a disposició un correu electrònic i un telèfon que estarà disponible les 24 hores del dia.