Les autoescoles reobren amb incertesa

El sector afronta la tornada amb dubtes arran de l'extensa llista d'espera per als exàmens tant teòrics com pràctics, i amb l'obligatorietat d'adaptar-se a les noves mesures d'higiene i seguretat.

Les autoescoles tarragonines tornen aquest dimecres als carrers i carreteres de la demarcació amb el gran objectiu d'alleugerir la llarga llista d'alumnes que estan pendents de fer els exàmens tant teòrics com pràctics. Ho fan adaptant-se a la nova situació tan dins de les aules formatives com, sobretot, a dins els cotxes, on la separació entre alumnes i professors és mínima.

I és que, tot i que es preveu que la setmana vinent, amb la més que probable entrada a la Fase 3, tornin a realitzar-se els exàmens teòrics i pràctics, la manca d'examinadors tornarà a ser el gran problema que afronti el sector. Una manca de personal al que s'haurà de sumar que el nombre d'aspirants diaris també es reduirà.

Uns aspirants que, en molts casos, han vist com el procés d'obtenció del títol encara s'ha allargat més durant els mesos d'estat d'alarma. Ara esperen que tot plegat s'agilitzi. Es calcula que abans de la pandèmia es podien dur a terme un centenar de proves pràctiques cada dia d'exàmens a la demarcació, una xifra que ara podria veure's reduïda a la meitat a causa de les restriccions d'aforament i d'examinadors.