USTEC STEs creu que la reobertura posa en risc la comunitat educativa

Consideren que la reobertura no respon a interessos pedagògics i denuncien que els centres no disposen de recursos per fer front al risc de contagi. Educació admet que la presència a les aules el primer dia ha estat més baixa de l'esperat.

270 centres públics, 41 concertats i 17 privats han reobert aquest dilluns amb poca presència d'alumnes, en línies generals. USTEC STEs considera que la reobertura és un error i que hauria d'aplicar-se tan sols als estudiants de final d'etapa. Afirma el sindicat que els centres no poden minimitzar els perills de contagi. Fins i tot diuen que moltes escoles han hagut de buscar-se la vida per adquirir sistemes de protecció bàsics com les mascaretes.

Des d'Educació vaticinen que l'afluència a les aules, des d'ara i fins al final de curs, serà d'un 30% a 2n d'ESO i 2n de Batxillerat, de prop d'un 50% a sisè i per sota del 10% a les llars d'infants.

'USTEC STEs critica no haver tingut l'oportunitat de participar de les taules de treball perquè creuen que la conselleria d'Educació no vol negociar am ells, apostant per la unilateralItat. Un cop més diuen que l'única via útil de resolució de la problemàtica és buscar solucions per al setembre de cara a l'inici del curs vinent.