×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

L'interior espera salvar la temporada gràcies al turisme de proximitat

Envoltats de naturalesa, lluny de les grans aglomeracions i una gran oferta a l'aire lliure conviden a pensar que les destinacions de turisme familiar de les Muntanyes de Prades podran salvar la temporada d'estiu malgrat l'escenari postcoronavirus.

Alguns dels establiments turístics ja han obert portes. És el cas del càmping Serra de Prades Resort, de Vilanova de Prades, actiu des del 15 de maig. Van engegar de nou convençuts que ara és el moment del turisme de proximitat. Han tornat a la feina de forma gradual, mantenint el restaurant encara tancat i aplicant noves mesures contra el coronavirus. Els protocols contra la COVID-19 són nous per a tothom, però l'escenari no canvia en establiments com aquests acostumats a les distàncies àmplies i les activitats a l'aire lliure. 

En qualsevol cas, les mesures de seguretat i higiene també s'instauren aquí. Controls de temperatura, distàncies de seguretat, atenció a la finestreta o amb mampares de protecció i reducció del 30% de l'aforament als espais comuns.

TREBALLEN AMB LA PREVISIÓ D'ARRIBAR AL 80% D'OCUPACIÓ

La reobertura ha estat fluixa, però ara les reserves comencen a guanyar ritme i la desescalada els fa creure en una ocupació alta aquest estiu. Els propietaris de l'allotjament expliquen que han intentat mantenir totes les reserves que ja tenien fetes per aquest estiu, malgrat que també ofereixen més marge en les cancel·lacions perquè els clients puguin tenir una major seguretat. A hores d'ara, veuen possible arribar al 80% d'ocupació en temporada alta.

Asseguren que el sector del càmping també té una altra fortalesa: els preus assequibles. Amb tot plegat, confien que la dificultat de viatjar a altres països reforçarà les destinacions de la Catalunya interior.