×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

La crisi accentua la recerca d'habitatges de lloguer amb sol i allunyats del centre urbà

La COVID-19 ha transformat els gustos i sobretot les necessitats del possible comprador o arrendatari d'un habitatge. El sector augura un futur menys greu que el de la dècada anterior. Mentrestant, el client vol tenir balcó i viure fora de grans concentracions poblacionals.

El confinament ha passat factura fins i tot a l'hora de contemplar amb uns ulls o altres la nostra llar. El balcó o la terrassa eren els grans oblidats de la població, però quedar-nos a casa durant gairebé dos mesos ha provocat una modificació de les prioritats: volem disposar de sortida física al carrer i, si és possible, traslladar-nos a zones residencials perifèriques. La Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona admet aquesta tendència, des del Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària no l'han detectat encara, tot i que diuen que és perquè el client ja passa per les oficines amb part de l'estudi previ fet telemàticament.

balco

Durant el pitjor tram de la pandèmia. la Cambra va comptabilitzar una caiguda dels 50% dels lloguers mentre que la davallada en les vendes va ser molt superior per l'aturada de l'economia. Ara bé, els preus, de moment, no presenten variacions significatives. Tot fluctua amb molta rapidesa i l'API avança ja un repunt de les peticions de lloguer. Concretar les causes seria encara dur a terme aproximacions sense fonament. Ara bé, fugir del centre està 'de moda'.

Sobre el futur, difícil augurar com respondrà l'obra nova però consideren que la situació no serà tan greu com la de finals de la dècada anterior. No es construirà més, però tampoc es difuminarà un dels negocis més importants, el de l'obra nova.

Tot i que ja es realitzen visites a llars, tant els clients com els professionals immobiliaris s'han adaptat al contacte telemàtic, un fet que marcarà, auguren, un abans i un després en la compra, venda i lloguer d'habitatges i locals.