Després de l'allau de cancel·lacions, les agències de viatges s'aferren a salvar l'any

D'aquesta crisi del coronavirus, tampoc se'n salven les agències de viatges. Si el sector turístic està completament aturat, aquestes empreses s'han hagut de dedicar a gestionar la cancel·lació de reserves, sovint amb molts problemes per contactar proveïdors que temporalment han baixat la persiana.

El que haurien estat dos mesos a un ritme de treball alt per deixar tancada la temporada d'estiu i encarar els mesos de tardor, ha acabat convertint-se en un període de teletreball basat en formalitzar cancel·lacions de reserves. Les agències de viatges han rebut un fort embat d'aquesta crisi sanitària que els ha deixat a zero quan gairebé ja tenien tancada la meitat de les vendes.

CONFIEN EN EL TURISME NACIONAL

Com altres empreses, han aplicat ERTO, però al seu temps han hagut de donar resposta als clients que han vist com les previsions de viatjar s'esvaïen. Principalment, les agències han intentat posposar els viatges, pensant ja en l'any vinent. Tot i això, s'aferren a la mínima possibilitat de salvar la temporada d'estiu, encara que sigui amb condicionants. Possiblement obriran les oficines aquest juny, malgrat que per ara són més les incerteses que les directrius clares de cara als pròxims mesos.

En qualsevol cas, fins que no es garanteixi la immunitat a través de l'esperada vacuna no es podrà confiar en l'oferta internacional. D'aquesta crisi, però, les agències tradicionals consideren que en poden sortir reforçades perquè han pogut donar més garanties i seguiment als clients que no pas les alternatives digitals.