Dilluns amb una defunció per COVID-19 al Camp de Tarragona

casos 18 maig

371 persones han mort per culpa del coronavirus. Sorprenentment i sense lògica estadística, la xifra de casos i d'altes baixa respecte al diumenge. La pressió hospitalària no experimenta fluctuacions amb 72 ingressats, 13 d'ells a l'UCI. Aquesta última no ha variat en 48 hores.

Salut ha notificat l'error en un centre hospitalari de Catalunya; no especifica pas quin però comporta una reducció de 3.293 registres que no quedaran classificats com a positius en la base de dades. Explica el departament que aquest centre aplicava una taula de conversió interna en què els casos rebuts del laboratori amb l’etiqueta ‘no detectable’ es traduïen com a ‘no concloent’.

Es desconeix de quin hospital es tracta i, en qualsevol cas, les dades no corresponen a la modificació de positius oficials i altes mèdiques d'avui al Camp de Tarragona: 24 hores després de l'última actualització tenim dos contagiats oficials i set altes menys. 

La defunció d'avui és la primera des de dissabte i obre una setmana clau per saber si la regió sanitària pot accedir dilluns vinent a la fase 2 de desescalada.