La Lliga EBA s'amplia a tres grups

Ho va avançar TAC12 dimarts i la FEB ho ha confirmat. L'EBA de CBT, CB Valls i CB Salou comptarà amb tres grups i no pas dos com fins ara. Un canvi de dibuix competitiu per encabir els ascendits i aquells que no descendiran per la cancel·lació de la temporada.

La conferència 'C' és la que aplega els 28 clubs de Catalunya, l'Aragó, Illes Balears i Andorra. L'origen serà idèntic o molt similar però la quantitat de participants s'amplia a 36, vuit més que ara. La Federació Espanyola de Bàsquet va abolir els descensos per l'acabament sobtat de la campanya arran de la COVID-19 i, a l'espera de conèixer qui pot econòmicament pujar a la Plata, la transformació de l'EBA 2020-2021 ja és una realitat. Ho vam dir dimarts i ahir a la nit la mateixa FEB va confirmar-se la notícia a través del seu portal web.

No s'ha dit encara però la remodelada Lliga EBA començaria a finals d'octubre per acabar al maig i introduiria una segona lligueta per creuar els millors de cadascun dels tres grups. L'emoció a la part de dalt pot créixer però també els desequilibris a la zona baixa.

Aquest curs, els campions de cada conferència pujaran a la Plata, entre ells el CBT com a millor sisè de tota l'EBA. Les renúncies per manca de diners, però, són i seran un fet, la primera d'elles, la del Vic.