Set poblacions de la Conca de Barberà segueixen en la fase 0 de la desescalada

Espluga de Francolí, Conca de Barberà... Santa Coloma de Queralt, també Conca de Barberà... Mateixa comarca però imatges completament contraposades. Set municipis de la Conca de Barberà no van entrar dilluns a la fase 1 del desconfinament. Tot i pertànyer territorialment al Camp de Tarragona, aquests municipis s’inclouen a la Regió Sanitària de la Catalunya Central i per tan es mantenen de moment en fase 0.

Terrasses tancades, la gran majoria d’establiments amb la persiana baixada i poca gent pels carrers que només pot sortir per alguna necessitat essencial o per passejar i fer esport. Aquestes poblacions, quan passin de fase, tampoc podran anar per exemple a la costa però en canvi sí al Pirineu a la zona del Berguedà.

RELACIÓ AMB LA CONCA D'ÒDENA

Els municipis entomen la situació amb resignació. Tot i això es van mostrar preocupats quan es va detectar el brot de COVID-19 a la Conca d’Òdena i és que molta gent d’aquestes poblacions, es relaciona amb aquesta part de l’Anoia. L’immediat aïllament de la zona va permetre que no s’escampés i que aquesta zona de la Conca de Barberà tingués les mateixes xifres d’afectació que la Regió Sanitària del Camp de Tarragona.

De moment aquests set municipis de la Conca de Barberà els tocarà tenir paciència i seguir amb la desescalada amb la regió de la Catalunya Central, esperant que en fases més avançades, puguin relacionar-se i moure’s a la comarca a la qual pertanyen.