La Diputació de Tarragona duplica les ajudes per als municipis per afrontar la crisi del coronavirus

La Diputació de Tarragona mobilitzarà més de 16 milions d’euros en diferents plans destinats a donar liquiditat als ajuntaments de la demarcació en aquesta nova crisi. L’ens vol que l’administració local pugui ser un motor econòmic per a la recuperació.

El principal canal d’ajuts econòmics de la Diputació de Tarragona cap als ajuntaments del territori serà a través del Pla d’Acció Municipal, per al que avui s’han aprovat les bases d’aquest 2020 amb una aportació econòmica de més del doble de recursos que els pressupostats inicialment. D’aquesta manera el programa passa dels 10 milions inicials per enguany als 21, que els ajuntaments podran disposar per a destinar tant a inversions com per a despesa corrent entre altres partides.

Uns 11 milions de més que surten del modificatiu de crèdit de 16,2 milions aprovat per l’ens supramunicipal provinent del romanent de tresoreria acumulat per la institució. Una quantitat de la qual també sortiran 2 milions més per ajudes directes relacionades amb la crisi de la COVID-19, entre els quals 1 milió per a despeses de reactivació econòmica, 700.000 per a la desinfecció dels carrers de diversos municipis i 300.000 per a Equips de protecció de personal de la Diputació. També 100.000 euros per a la Fundació URV per a estudis científics per a millorar la detecció del coronavirus.

A banda, també s’amplia en un milió d’euros als dos ja existents a la partida d’ajuts excepcionals a municipis que hagin patit alguna afectació meteorològica, una partida molt desgastada pels efectes del temporal Glòria.

NO REPETIR ERRORS D'ALTRES CRISIS

Des del govern de la Diputació creuen que ara és moment per fer una aposta forta per la inversió pública i no repetir així errors d’altres crisis com la del 2008.

Unes partides destinades als municipis que no seran les úniques que aprovi la Diputació en els propers temps. Des de l’ens supramunicipal ja es treballa en una Comissió de Reactivació Econòmica i Promoció Social composta per tots els grups polítics i que vol centrar esforços en matèries com el turisme, el comerç i les entitats socials entre d’altres.