Aquest divendres tots els usuaris i treballadors de residències s'hauran fet una prova PCR

 

Salut va iniciar el 20 d’abril testos massius a tots els usuaris i treballadors de les residències. Tres setmanes després, aquest divendres, finalitzaran les proves PCR en aquests indrets de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona. Això permetrà conèixer amb molta fidelitat el nivell d’afectació i d’aquesta manera poder tenir un major control i seguiment per intentar acabar d’arrel amb el virus a les residències que són un dels indrets més vulnerables. Actualment al Camp de Tarragona hi ha 20 residències afectades.

A partir de la setmana que ve Salut començarà a fer testos PCR a les residències que tenen pacients amb discapacitat. I espera que d’aquí a quatre setmanes, com a molt aviat, es puguin fer proves ràpides de COVID-19 en tots els centres sanitaris del territori.

Per tenir un major control de les residències de gent gran s’ha creat la figura d’una coordinadora per millorar el servei assistencial de tots els usuaris. Les últimes dades de Salut, confirmen 69 morts per COVID-19 a les residències i més de 400 casos positius, les dues dades confirmades amb testos.