El Camp de Tarragona passarà dilluns a la fase 1 del desconfinament

El Camp de Tarragona passarà a la fase 1 del pla de desescalada a partir de dilluns vinent. Ho ha confirmat la conselleria de Salut. És una de les tres regions sanitàries que farà aquest pas, juntament amb les Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran. La Generalitat considera que en aquests territoris el risc d’un rebrot per coronavirus és baix.

La incidència de nous casos dels darrers 14 dies i l’actual taxa de contagis justifiquen que el Camp de Tarragona avanci més de pressa cap al desconfinament. Per això, el Departament de Salut demana al Ministeri de Sanitat, que és qui ha de donar el vistiplau definitiu, que la regió sanitària passi a la fase 1 del pla de desescalada a partir de dilluns.

Basant-se en factors epidemiològics i socials, Salut constata que al Camp de Tarragona, així com a les Terres de l'Ebre i a l'Alt Pirineu, el risc d'un rebrot és baix. Com s'explica que aquí la taxa d'incidència hagi estat més baixa? La mobilitat al territori pot haver estat determinant tot i que la conclusió no és clara.

mapa

A partir de dilluns, s'aixecaran noves restriccions per un període de dues setmanes. Es permetran les reunions de fins a deu persones, a casa i a l'aire lliure, i les terrasses obriran al 50% de la capacitat total. Les botigues inferiors a 400 metres quadrats obriran sense cita prèvia amb aforament màxim del 30%, també els espais de culte en un terç de la seva capacitat. Es permetrà, a banda, l'ús de vehicles compartits per habitants d'un mateix domicili. Aquestes mesures s'afegiran a les ja conegudes de l'actual fase zero i serà d'obligat compliment respectar les distàncies de seguretat.

Seran 15 dies per comprovar l'acceptació de les mesures que després podran fer-se extensibles a la resta del país. Finalment, doncs, tirarà endavant aquesta diferenciació per regions sanitàries, ja que la Generalitat considera que, així, es pot afinar molt més l'impacte de l'epidèmia per territoris.