La Confederació Empresarial de Tarragona preveu que l'atur s'enfili per sobre del 30%

La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona preveu que el territori arribi a màxims històrics amb un important deteriorament del mercat laboral. La taxa d'atur a la demarcació de Tarragona aquest juliol pot enfilar-se fins al 30 o el 36%. Pronostiquen el pitjor balanç històric fruit de l'impacte del coronavirus.

Dibuixen aquestes males previsions tenint en compte els aturats del mes de març, els treballadors afectats per expedients de regulació temporals (els ERTO) i els fixos discontinus que s'haurien d'haver incorporat al sector turístic de cara a la temporada d'estiu. En aquests càlculs, la patronal empresarial també hi té en compte l'impacte del deteriorament de l'activitat econòmica. Tot plegat, constaten, és pràcticament irreversible.

ES TRENCA LA DINÀMICA POSITIVA

L'actual crisi espatlla els estudis de la CEPTA sobre l'enquesta de població activa del primer trimestre del 2020 que, asseguren, no recull encara l'impacte del coronavirus. De fet, segons les conclusions, la pandèmia trenca una dinàmica de recuperació del mercat laboral i de reducció de l'atur que se situava ja per sota dels nivells del 2009. Una tendència que en tancar l'any només haurà estat anecdòtica.