Registre de l'atur històric amb 13.000 aturats més que fa un any a la demarcació de Tarragona

El sector serveis ofereix una estampa totalment insòlita a aquestes alçades del calendari. Hotels tancats, platges gairebé desertes i restaurants i bars a l’espera de com es podran adaptar a la nova normativa que comporten les diferents fases del desconfinament

Aquest sector ha registrat gairebé 41.500 persones sense feina a l’abril. Són 10.600 més que ara fa un any. Estem parlant d’un creixement del 25%. És, juntament  amb el sector de la construcció, on l’atur ha fet més mal. La totalitat de les obres es van parar durant 15 dies i això explica en gran mesura la pujada de la desocupació entre la construcció que ha estat de 1.600 persones a la demarcació de Tarragona, un 28% més que fa un any. 

Menys important ha estat l’augment en els sector de la indústria, on ha pujat un 19% amb un miler de persones, i l’agricultura que té 70 desocupats més que fa un any.

Amb totes aquestes dades damunt la taula, els sindicats demanen a les administracions que facilitin els tràmits per poder accedir a les ajudes i que s’activin tots els incentius possibles per no perdre més llocs de feina.

PUJADA SIMILAR A CATALUNYA

El comportament de la demarcació de Tarragona ha estat molt similar al que s’ha registrat en el conjunt de Catalunya on la pujada de l’atur ha estat en els dos casos del 12% respecte fa un mes. Sí que ha estat més important la pujada a la demarcació de Tarragona si la comparativa la fem amb ara fa un any. Ara mateix a les comarques tarragonines hi ha 57.600 persones sense feina, 6.000 més que al març i 13.000 més que fa un any

A Catalunya, les persones inscrites a les llistes de l’INEM són gairebé 468.000. En el conjunt de l’estat espanyol la xifra d’aturats passa dels 3.800.000 persones.