Les recomanacions bàsiques per reprendre l'exercici físic a l'aire lliure

Els educadors físics demanen seny en la tornada de l'activitat al carrer, també posar-se en mans d'un expert per evitar riscos innecessaris. El mes i mig de confinament ens pot jugar una mala passada si no acceptem que cal un període d'adaptació a la nova realitat.

Vam deixar de córrer i pedalejar a finals de l'hivern i hi tornem a mitjans de la primavera. La il·lusió és enorme perquè per fi podem exhalar aire sense parets al voltant però hem d'assimilar les nostres limitacions arran de l'aturada física d'aquestes setmanes, descartar qualsevol problema mèdic amb un professional, personalitzar l'entrenament amb un expert i tenir paciència, molta paciència. Ni la intensitat ni el volum de treball pot ser el del març: a casa hem pogut exercitar-nos però d'una manera molt diferent de la d'ara.

Escalfar bé i assumir que avui, de moment, no serem pas Usain Bolt. L'activitat física juga a favor de la nostra salut, també a l'hora de batallar contra possibles malalties, tot i que el seny és el millor aliat en contra de les lesions i les afeccions greus produïdes per una mala gestió de l'esforç.

La prevenció serà imprescindible per evitar cops de calor i per garantir les distàncies de seguretat establertes. I recordem que seguirà sent recomanable activar-se a casa com hem après a fer últimament.