Tres morts més amb coronavirus

casos 1 maig

El territori suma 335 defuncions per COVID-19 i gairebé 9.000 infectats. Ara bé, la majoria d'ells sense haver-se sotmès a cap prova (7.153).

La condició de 'sospitosos' dispara diàriament la xifra de contagis. Dels 736 totals d'avui, rècord en un sol dia, només 58 són oficials, és a dir, que ha tingut accés a test ràpid o PCR.

89 de les defuncions s'han produït a residències, així que encadenem dues jornades sense cap nova defunció als centres de la tercera edat. Tornant als contagis, els centres d'avis i àvies n'acumulen prop de 1.700 (+213), ara bé, dues terceres parts d'ells també sense prova definitiva. Mentrestant, el global d'altes hospitalàries s'acosta a les 800 (+15).

Un dia més, es produeix una esperançadora reducció de la pressió hospitalària amb 119 ingressats (-10), 26 d'ells a l'UCI. Des que Salut gestiona les dades de manera centralitzada la classificació entre oficials i sospitosos ha desvirtuat la famosa corba epidèmica i genera permanentment dues lectures, l'optimista, perquè els ingressos van a la baixa i la pessimista, si analitzem els sospitosos des del mateix prisma que els pacients que han tingut l'oportunitat de rebre un diagnòstic molt més acurat.