Podré anar a un hotel?

Serà l'11 de maig quan es permeti l'obertura d'hotels i altres allotjaments turístics, amb exclusió de les zones comunes i amb un horari preferent per als majors de 65 anys sempre que el brot epidèmic continuí dins els paràmetres lògics de control.

PREOCUPATS PEL MERCAT ESTRANGER

L'actualització de les mesures per l'estat d'alarma no ofereix més detalls al respecte, tot i que les limitacions que explicàvem a bars i restaurants també s'aplicaran en aquests establiments. La famosa 'nova normalitat', de la qual parlen gairebé tots els primers ministres del món, no s'aplicaria fins a final de juny. I aquí rau l'esperança en el calendari del món hoteler. Ara bé, preocupa la confiança del mercat internacional. Si el territori genera desconfiança, els turoperadors no ens vendran. L'obertura de fronteres és vital per no viure en exclusiva del mercat interior.

De la mateixa manera que els restauradors, demanen que els ERTO es dissolguin progressivament al ritme de l'oferta i la demanda, reclamen més ajuts a les administracions i resten a l'expectativa de fins a on arribaran les conseqüències laborals i econòmiques de la crisi al sector des d'ara i durant la resta de l'any, també durant la temporada de l'estiu.