El desconfinament serà per demarcacions i per fases fins a finals de juny

S'allargarà uns dos mesos, sempre depenent de l’evolució de la pandèmia. L’estratègia, coordinada pel govern espanyol però gestionada pels governs autonòmics, preveu tres fases diferenciades  de represa d’activitats que s’iniciaran, si les condicions ho permeten l’11 de maig.

Des de dilluns que ve i fins a l’11 de maig es procedirà a preparar la primera fase de desconfinament amb mesures de flexibilització i l’adaptació de locals públics. En aquest període i a partir de dissabte, el govern espanyol ja va anunciar que es podrà sortir a fer exercici físic de forma individual. A partir de l’11 de maig es donarà el tret de sortida oficial al període de desconfinament. Serà el moment de tornar a activar el petit comerç, restauració i oferta cultural, tot i que amb restriccions d’aforament i mesures extraordinàries de protecció.  

EL CURS ESCOLAR, FINS AL SETEMBRE

Tot i que el curs escolars no s’iniciarà fins el mes de setembre, a mitjans de maig també es tornaran a obrir els centres educatius, especialment per a activitats de reforç. Un desconfinament asimètric i progressiu que podria donar-se per completat a finals de juny, tot i que el retorn a la normalitat no serà complet. Es mantindran, entre altres, mesures higièniques i de protecció per evitar rebrots.

Una normalitat que no arribarà abans del 25 de juny. Ho farà de forma progressiva i tenint en compte la singularitat territorial i l’evolució de la pandèmia en les diferents demarcacions. Durant aquest període però, el govern adverteix que s’han de mantenir les prevencions higièniques i l’ús de mascaretes.

pantalla 1

 

pantalla 2