L'exèrcit desinfecta l'entorn del monestir de Poblet

L'exèrcit espanyol ha realitzat durant aquest matí tasques de desinfecció al recinte del monestir de Poblet a petició de l'Abat. Allí han utilitzat un desinfectant diferent a l'habitual, per preservar el patrimoni. A banda de Poblet, l'exèrcit també ha actuat a Tarragona, on ha desinfectat les dependències del cos de la policia nacional.

Una trentena de militars provinents de la unitat d'infanteria del quarter del Bruch de Barcelona de l'exèrcit de terra s'han desplaçat fins a l'interior del recinte del monestir de Poblet per desinfectar l'espai com a mesura de precaució contra la propagació del coronavirus. L'acció s'ha dut a terme a petició de l'Abat de Poblet per garantir la seguretat sanitària dels espais comuns del complex.

TRACTAMENT DIFERENT PER PRESERVAR EL PATRIMONI

Els militars han tractat essencialment la zona dels accessos al recinte i lavabos exteriors. A l'interior del recinte han treballat dins la capella exterior, encara en ús, la zona de l'orgue i també a l'hostatgeria. A diferència d'altres intervencions a altres emplaçaments, la desinfecció s'ha realitzat amb un concentrat d'etanol al 70% en comptes de l'habitual compost de lleixiu per evitar la corrosió en unes pedres que són patrimoni mundial.

DESINFECCIÓ TAMBÉ A LA COMISSARIA DE POLICIA

A banda del monestir de Poblet, l'exèrcit també ha treballat durant aquest matí a Tarragona. Una altra comitiva s'ha encarregat de desinfectar l'interior de les diferents dependències que la policia nacional té a la capital tarragonina. Les dues divisions activades per l'exèrcit formen part del subgrup tàctic Catalunya, activat per aquest tipus de missions i actuacions per frenar l'extensió de la Covid-19.