El Camp de Tarragona podria sortir abans del confinament

Al Camp de Tarragona la taxa d’incidència per coronavirus ha estat inferior comparada en altres indrets de Catalunya. Aquest fet podria ser clau a l’hora del desconfinament. El pla de treball que està elaborant el govern català per tornar a la normalitat preveu que en algunes zones la fi del confinament pugui ser més ràpida i no es descarta que el Camp de Tarragona sigui un d’aquests llocs.

Actualment el Camp de Tarragona es troba en una zona d'estabilitat. Això vol dir que s'ha arribat al pic de la corba però que encara ens trobem dalt de tot. Els indicadors apunten però que es comença a baixar. Un fet que ja s'ha notat amb les persones que requereixen atenció sanitària, ja s'han alliberat llits de planta i d'UCI. Una capacitat hospitalària que els dies del pic, a inicis d'abril, no va arribar a col·lapsar els centres sanitaris tarragonins.

COMPTE AMB ELS REBROTS

Tot i la tendència a la baixa de la malaltia es fa una crida a seguir amb el confinament i les actuals mesures com s’està fent fins ara. Des de Salut apunten que un possible rebrot és possible i molt fàcil que passi. De moment, la tornada a la feina de certs sectors que hi va haver després de Setmana Santa sembla que no està tenint incidència pel que fa al contagi.