Les autoescoles de la demarcació acumulen prop d'un milió d'euros en pèrdues

Més 2.500 alumnes s'han quedat sense examinar-se des de l'inici de la crisi. La distància mínima entre conductor i professor genera, a més, dificultats i dubtes a l'hora de decidir com reprendre el negoci.

El territori compta amb 89 autoescoles repartides entre els centres d'examen de Tarragona, Reus i Tortosa; la majoria treballen a les dues ciutats principals, que assimilen clients de desenes de municipis. Els ERTO han estat massius com a única via de minimitzar les despeses per apaivagar el cop de la desaparició absoluta d'ingressos. No es poden dur a terme pràctiques i no es registren altes de candidats a la teòrica. I, malgrat que els entesos auguren que la majoria de locals sobreviuran a la garrotada econòmica, les pèrdues són històriques. La plantilla de mestres de seguretat viària s'acosta a la xifra dels 350.

Existeixen dotze examinadors en actiu i cadascun avalua uns deu aspirants diaris. Si tenim en compte que en una jornada qualsevol coincideixen deu d'ells, això significa que 120 alumnes per setmana romanen a l'expectativa d'examinar-se i més de 2.500, des de l'arrencada de l'estat d'alarma.

DELS ÚLTIMS EN TORNAR

El cessament de l'activitat no és l'únic maldecap perquè la DGT estudia com desenvolupar un negoci en què conductor, mestre i examinador comparteixen habitacle sense opció de barreres físiques, almenys no pas entre els dos primers: el doble pedal es controla des del lateral dret davanter.

L'últim examen va celebrar-se el 13 de març. Els canvis en la reglamentació del carnet A-2 de moto van generar una despesa afegida als professors, lletres que han d'afrontar mensualment. En total, els efectes de la crisi provoquen ja 9.500.000 euros de descobert per a les autoescoles de la demarcació.