Dotze persones més moren al Camp de Tarragona amb coronavirus

ok casos 20 abril

El recompte de defuncions entre confirmats i simptomàtics ascendeix a 267. Creix significativament el volum de positius, mig miler, respecte a diumenge per arribar als 5.644, més de 700 d'ells provinents de residències. Els ingressos a UCI, però, continuen baixant.

La majoria de nous positius reflectits avui pel departament de Salut corresponen a malalts que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19 però que no s'han sotmès a cap prova. 194 dels malalts són atesos actualment als hospitals, un lleuger augment dels ingressos respecte a 24 hores enrere. La lectura positiva ens arriba de nou gràcies a les UCI, que passen de les 44 d'ahir a les 42 actuals, la dada més baixa en setmanes al territori. 

Les residències segueixen sent un dels principals focus d'afectació de l'epidèmia de coronavirus. Ara per ara hi ha més de 700 malalts, això sí, més de la meitat d'ells no han passat cap prova tot i ser compatibles amb els símptomes de la COVID-19. La pujança de positius entre els avis i àvies en un sol dia és significativa (+225). 

Cal tenir en compte que, des de fa pocs dies, Salut gestiona les dades en coordinació amb altres focus de tractament de possibles casos, com les funeràries. Això facilita que l'actualizació dels números provoqui importants fluctuacions notables d'una jornada a una altra.