Els equips donen l'EBA per perduda

 

Els tècnics de CBT i CB Salou consideren que cal premiar els conjunts capdavanters de la Lliga mentre que el del CB Valls opina que no existeix cap via justa amb cinc jornades pendents que, probablement, no es jugaran mai.

El líder destacat de la fase regular és el CBT, que compta amb quatre victòries més que el primer dels rivals que quedaria fora, sobre el paper, de la fase per pujar a la Plata, el CB Valls. El CB Salou està salvat i només compta amb probabilitats remotes de reenganxar-se
 
El present dels tres conjunts és divers però això no provoca grans diferències en l'estat d'opinió, almenys entre dos d'ells, el CBT i el CB Salou. Si la temporada no continua, creuen, cal premiar els millors perquè s'ha consumit gran part del calendari.

CLASSI EBA

 
La posició del CB Valls és més delicada perquè una hipotètica compensació als de dalt podria deixar-lo amb la mel al llavis malgrat que depèn d'ell per assolir plaça a la següent ronda: empata amb el tercer, el Mollet, a qui encara hauria de rebre al Joana Ballart.
 
La Federació Catalana ja ha cancel·lat la majoria de competicions de base però no mourà fitxa respecte als sèniors a l'espera del que dicti la Federació Espanyola. La pressió econòmica a clubs de superior nivell i que malviuen a la LEB Plata podria obrir una finestra reclamada des de fa anys per molts dels actors del bàsquet, la reformulació de categoriesSense epidèmia,  la fase regular de l'EBA hauria acabat aquest cap de setmana.