Quant costa saltar-se el confinament

Hem superat el primer mes de confinament però, fins ara, no existia una taula orientativa de sancions per incomplir el confinament. Amb l'objectiu d'acabar amb els possibles dubtes de les forces de seguretat el Ministeri de l'Interior ha publicat unes xifres que vam dels 600 als 10.400 euros.

Fa pocs dies l'assortiment de receptes als accessos dels grans nuclis de la Costa Daurada va ser de primera divisió. Els no residents que van acostar-se a apartaments de municipis com Salou, La Pineda o Torredembarra van tornar cap a casa, la que dicta l'empadronament, amb multes de 600 euros. L'aplicació de la 'Ley de Seguridad Ciudadana', coneguda popularment com a 'llei mordassa', va ser la guia a l'hora d'aplicar els imports per a cada infracció. Ara, però, Interior ha comunicat a les subdelegacions del govern l'estandardització de les multes perquè a tothom li quedi ben clar què succeirà si no fa cas a la normativa vigent.

Desplaçar-se pel carrer sense causa justificada són 601 euros. Si a banda de moure'ns sense motiu per la via pública, menyspreem els agents, pagarem 2.000 euros que ascendiran als 3.000 quan existeixi intimidació. En casos extrems de violència o amenaça, la sanció s'eleva fins als 10.400 euros, el màxim establert.

Els no residents que encara creguin que és bona idea venir a saludar-nos els caps de setmana, més del doble que fins ara, 1.500 euros. S'afegiran agreujants si ens acompanyen menors, discapacitats o col·lectius vulnerables sense motiu ajustat a les normes.

Si ens neguem a identificar-nos, abonarem entre 700 i 1.500 euros. La traca final la contemplarem si organitzem o participem d'activitats comunes com festivitats o celebracions: 10.400 euros de sanció per l'elevat risc d'aplegar gent en espais concrets. Quedeu-vos a casa.