La Generalitat vol omplir les aules al juliol amb casals d'estiu més formatius

Hi haurà activitat a les escoles aquest juliol gràcies als casals d'estiu. La Generalitat treballa amb la intenció de potenciar-los, que disposin de més places i més beques per als alumnes que ho necessitin. L'aposta passarà perquè aquests casals d'estiu adoptin un caràcter formatiu, però el Departament d'Educació admet que en cap cas s'aprofitaran per recuperar matèria, ja que la intenció és que aquesta pugui recuperar-se a inicis del curs vinent.  

És un dels matisos que afegeix el govern català a la decisió del Ministeri d’Educació i Comunitats Autònomes que aquest dimecres tancava les especulacions sobre el final del curs escolar i mantenien el seu acabament tradicional a finals del mes de juny.

Pel que fa a l’avaluació del curs, el tercer trimestre es dedicarà a la recuperació, repàs i reforç de les matèries ja impartides en els dos anteriors, i no servirà en cap cas per a rebaixar els resultats obtinguts pels alumnes fins ara. Des del Departament d’Educació de la Generalitat rebutgen però el concepte d’aprovat general, ja que creuen que això equipararia les qualificacions de tots els alumnes, sense tenir en compte el treball fet fins a l’aturada del curs normal.

Sí que es procurarà, llevat de comptades ocasions, que cap alumne hagi de repetir curs i que els que canvien d’etapa educativa i obtenen una titulació, els de 4t d’ESO, 2n de Batxillerat i Formació Professional no es vegin afectats per l’aturada de les classes presencials. Des del sindicat USTEC veuen amb bons ulls la promoció de curs de forma general i l'aposta pels casals d'estiu, però també adverteixen que hi ha necessitats dels professionals d'ensenyament que no s'estan cobrint.

El curs s’ha reprès de manera virtual aquesta setmana i encara no té data per a tornar a les aules, ja que aquesta depèn de les autoritats sanitàries. Tot i això, es faran tots els esforços perquè els alumnes puguin acomiadar-se del curs de manera presencial.