Més moviment a polígons i carreteres després de la fi del confinament total

Tornen a la feina els empleats d'empreses o fàbriques de sectors no essencials que no poden teletreballar i que ho van deixar de fer fa 15 dies. Principalment això afecta el sector industrial, a oficines i al món de la construcció. El govern, però, prohibeix les obres a edificis on hi hagi persones alienes a la tasca i amb qui es comparteixin zones comunes. També recuperen la rutina els treballadors domèstics. Tornar al punt de partida de fa dues setmanes ens mostra de nou polígons i carreteres amb més volum de trànsit.

Tot i això, el cessament de l'activitat, segueix vigent a tots aquells àmbits que ja van ser considerats així fa un mes: és el cas de l'hostaleria presencial, els espais d'oci, l'esport, la cultura i l'ensenyament. 

A CASA SI NO ES TÉ MOTIU JUSTIFICAT PER SORTIR

Les directrius de confinament domiciliari no s'han alterat i tan sols podem sortir de casa per adquirir productes sanitaris o de primera necessitat, per anar a treballar, passejar el gos, acudir al banc o atendre infants, avis o persones dependents, més enllà de qualsevol altra causa de força major justificada. 

L'activació laboral respon a l'estratègia instaurada pel govern estatal a finals del mes de març i que pretenia avançar uns dies la natural reducció de la vida laboral durant les jornades festives de Setmana Santa. Els professionals afectats hauran de recuperar progressivament i de manera perllongada les hores no treballades durant els darrers 15 dies.