Prop de 200 denuncies per desplaçaments injustificats als principals nuclis turístics de la Costa Daurada

Salou, Vila-seca i Torredembarra van blindar-se durant cinc dies per frenar l'arribada massiva de visitants amb segons residència. Els avisos previs i el reforç policial va donar els seus fruits tot i que sempre hi ha una minoria disposada a saltar-se la normativa.

Impossible contemplar aglomeracions als carrers perquè els establiments d'oci romanen tancats, també els hotels, però que la legislació es respecti depèn sobretot de la voluntat de la ciutadania, i encara existeix un 'target' residual de població capaç de desafiar l'estat d'alarma. Salou és el gran focus turístic de la demarcació de Tarragona i qui disposa de més allotjaments turístics. La Policia Local i els Mossos d'Esquadra van desplegar-se per minimitzar la inevitable entrada de residents no empadronats a la localitat. Perquè, com no podia ser d'una altra manera, el decret de confinament considera causa injustificada canviar de llar durant els ponts festius. Des de dijous i fins al dilluns, cinc dies, els cossos de seguretat van efectuar 2.100 controls i van multar 79 persones, més de la meitat de les sancions registrades des de l'inici oficiós de la Setmana Santa el 3 d'abril.

Xifres similars pel volum poblacional són les que mou Vila-seca al seu frontal marítim de La Pineda i on van comptabilitzar-se 35 denúncies a conductors que no van poder excusar l'entrada o sortida. I és que alguns dels "caçats" van acomiadar les vacances amb multes de 600 euros per persona. La policia vila-secana, dies abans, va focalitzar els esforços a l'avinguda Pau Casals, a totes dues bandes, després de tancar amb blocs de formigó les altres set connexions existents per reduir així els efectius necessaris a l'hora de gestionar una operativa que va jutjar la legalitat de gairebé 1.300 conductors. Des de Madrid al País Basc, l'origen dels multats és divers tot i que predomina, sorprenentment, el veí de poblacions properes que compta amb un apartament a La Pineda i que, sense necessitat de completar llargues distàncies per carretera, va cometre la mateixa infracció que la resta.

Torredembarra, per la seva banda i també des de dijous, data de començament del tram calent de la Setmana Santa, va imposar 80 denúncies en els controls policials d'accés i sortida del municipi.  La majoria d'aquestes corresponen a no residents tot i que també van sancionar-se torrencs que es desplaçaven sense cap justificació inclosa al decret de confinament. 

Entre Salou, Vila-seca i Torredembarra, van registrar-se prop de 3.000 vehicles i gairebé 200 sancions. En menor mesura, també s'han aplicat multes a Altafulla, on ahir van sacionar-se un no resident i tres persones per sortir al carrer sense causa de força major.

A Tarragona, d'altra banda, la Guàrdia Urbana va multar 124 persones per saltar-se, també sense justificació, el confinament a les llars durant el pont festiu