Amb la mosca al nas

L'alerta per l'arribada de turistes amb segona residència marca l'inici dels dies forts de la Setmana Santa. Mentre que Salou demana a la ciutadania que informi de moviments sospitosos, Torredembarra admet l'accés de nouvinguts. Des de l'inici del confinament han multat 24 persones per no justificar la seva estada.

Sincer, l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira: reconeix que existeixen visitants no desitjats, és a dir, que incompleixen la llei. La poca vida dels carrers és la tònica constant des que vivim confinats però, tot i que els establiments d'oci romanen tancats, existeixen focus de turistes amb segones residències al territori que han obviat les directrius de seguretat. Les localitats costaneres blinden els accessos amb controls policials que s'han intensificat des del passat cap de setmana i especialment des d'avui. El grup de Ciutadans torrenc demana que es tallin alguns dels accessos per agilitzar la feina de la policia; l'equip de govern considera, però, que no és necessari perquè ja s'ha implementat el servei amb agents de paisà.

En alguns casos com el de La Pineda, literalment s'han tallat la majoria de punts de connexió turística per simplificar el desplegament de seguretat.

Per la seva banda, Salou ha identificat més de 500 vehicles i compta amb el suport dels controls establerts pels Mossos d'Esquadra als trams d'accés i sortida del nucli urbà. S'agraeix el bon comportament de la majoria de veïns i es demana, fins i tot, trucar a la Policia Local si es contemplen entrades de possibles turistes amb segona residència.

A Altafulla, els supermercats són els qui més noten els fluxos en dates com les actuals i malgrat l'estat d'alarma. La imatge no és la de cues constants com en qualsevol altra Setmana Santa tot i que en certs moments del dia sí que s'han experimentat afluències superiors a les de dies passats. Durant les pròximes hores la tasca de vigilància a les carreteres i vies urbanes no es reduirà.