×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

Els sectors no essencials treballaran de nou a partir de dimarts

Es complirà el termini de reforç del confinament establert des de la setmana passada. Això significarà que les restriccions seran, un altre cop, les mateixes que van aplicar-se durant els primers quinze dies de l'estat d'alarma.

El govern espanyol creu que la mesura aplicada a finals del mes passat i aprofitant la proximitat de la Setmana Santa serà molt positiva per mitigar l'expansió del coronavirus. Va ser, literalment, avançar i ampliar la natural reducció productiva durant les dates festives. Des de dilluns, o dimarts, en zones com Catalunya en què dilluns no és laborable, ens situarem de nou en la casella laboral de sortida. Moltes fàbriques, especialment les de més enllà de polígons de químics i gasos, van tancar temporalment per ordre del govern, que va instaurar un permís retribuït recuperable en tots aquells casos en què el teletreball no era possible.

Puntualitza el president perquè quedi clar que cap dels àmbits laborals aturats des del decret d'estat d'alarma fa quatre setmanes i que va afectar, especialment, el sector serveis i l'ensenyament, recuperarà encara la rutina d'aquí a uns dies.

A L'EXPECTATIVA DE CARA AL 26 D'ABRIL

Moncloa parla de la 'hibernació de l'activitat econòmica' i la qualifica d'extraordinàriament efectiva perquè les dades de mobilitat de les empreses han disminuït.

En una cambra baixa, la del Congrés dels Diputats, gairebé buida per les mesures de prevenció de contagis, els parlamentaris han reprès així l'activitat política presencial i amb el 26 d'abril com a nova data límit per saber si el confinament podrà, a partir d'aquell moment, apaivagar-se o no.