La circulació de trens entre l'Espluga i Lleida es restablirà dimarts vinent

La circulació de trens entre l'Espluga de Francolí i Lleida es tornarà a restablir aquest pròxim 14 d'abril després de mig any amb el servei interromput a causa dels estralls de la riuada de l'octubre. D'aquesta manera, a partir de dimarts els combois entre de rodalies entre Tarragona i Lleida ja no acabaran el trajecte al municipi de la Conca de Barberà i es podrà fer completament a través de la línia ferroviària.

En aquest punt entre Vimbodí i Vinaixa, l'aigua va esfondrar la via i va provocar la caiguda dels pals de la catenària, entre d'altres desperfectes. ADIF va detectar una setantena d'incidències, de les quals 15 qualificades de danys molt importants.

28 MILIONS D'INVERSIÓ

D'aquesta manera, al llarg d'aquests més de cinc mesos, el servei ferroviari de les línies de rodalies s'ha aturat a l'Espluga de Francolí per completar per carretera el trajecte fins a Lleida. Deixarà de ser així a partir d'aquest 14 d'abril quan els combois tornaran a creuar la Conca de Barberà i les Garrigues. L'operadora ferroviària hi ha invertit 28,3 milions d'euros i hi han treballat unes 180 persones. On, per cert, aquesta setmana ha mort el conductor d'un camió que va bolcar mentre es dirigia a les obres.

Quan falten pocs dies per restablir la connexió, diversos operaris hi continuen intervenint per consolidar la nova via i també les estructures de desguàs per fer front a futurs aiguats.