La URV acabarà el curs virtualment però estudia fer avaluacions presencials

La Universitat Rovira i Virgili podria acabar el curs sense tornar a les aules per fer classes, però planteja una possible avaluació presencial els mesos de juliol i setembre. D'aquesta manera, la universitat allargarà el seu calendari a l'espera que la situació millori en els pròxims mesos.

Després que una vintena d’universitats de tot l’estat ja haguessin anunciat la seva intenció d’acabar el curs acadèmic de manera virtual, la URV ha donat aquest divendres el pas per a tancar el curs en aquest sentit, tot i que deixant una porta oberta a una avaluació presencial els mesos de juliol i setembre.

PRÀCTIQUES VIRTUALS

Des de la universitat tarragonina prenen la decisió atesa l’elevada possibilitat que la situació de confinament s’allargui després de les vacances de Setmana Santa i que la represa de l’activitat acadèmica s’hagi de fer de manera lenta i progressiva. És per això que demanen a tot el professorat que adapti a la modalitat virtual l’avaluació contínua prevista i es segueixi en la mesura del possible el calendari previst a l'inici del curs acadèmic. Tot i això, preveu que els alumnes que no puguin seguir de manera telemàtica aquesta avaluació tinguin la possibilitat de fer una avaluació única en dues convocatòries, una entre els mesos de juny i juliol, i una altra al setembre.

També demana que les pràctiques presencials es substitueixin per pràctiques virtuals o mitjançant sistemes de teletreball i obre la porta a buscar solucions personalitzades a tots aquells estudiants que tinguin problemes per seguir el curs acadèmic. Tot un seguit de mesures que des de la URV remarquen es torben emmarcades en l’evolució que pugi tenir.