18 positius de coronavirus a l'Institut Villablanca

13 d'ells corresponen a professionals del mateix recinte sanitari. Els altres cinc són pacients aïllats ja de la resta de residents. Des del Grup Pere Mata afirmen que s'han pres les mesures de protecció personal necessàries per garantir la seguretat de tots.

Des de l'aparició dels primers símptomes d'infecció respiratòria, la direcció va aïllar en unitats separades de la també coneguda com a residència el Bosc cinc usuaris positius de COVID-19 per tallar així la cadena de contagi.  El personal que atén els casos confirmats, afirmen des de Villablanca, disposa dels EPI necessaris i recomanats per la Generalitat amb l'objectiu de garantir la salut i la tasca de tothom. Villablanca aplega prop 400 treballadors, xifra gairebé idèntica a la quantitat d'usuaris, un col·lectiu amb nivells greus de discapacitat psíquica.

MÉS DE CENT PROVES

Villablanca ha realitzat més d'un centenar de proves als professionals relacionats amb la unitat afectada o que mostren alguna mena de simptomatologia compatible amb la COVID-19. Es tracta d'una decisió, consideren, inèdita a centres assistencials de característiques similars i que vol frenar l'expansió del brot. La direcció de Villablanca manté reunions amb el comitè d'empresa i realitza altres accions comunicatives per informar als professionals de l'estratègia de prevenció aplicada. Recorden als professionals que cal extremar les mesures d'higiene i contenció fins i tot més enlà del centre, i agraeixen la tasca i la implicació del personal..

El servei mèdic informa puntualment les famílies del desenvolupament de la salut de cadascun dels positius i es coordina amb els hospitals per traslladar, si fos necessari, aquells que presentin símptomes severs.