El tràngol d'acomiadar-se en solitari

Des de l'inici del confinament general i l'Estat d'Alarma aquest és l'aspecte que ens ofereixen els tanatoris del Camp de Tarragona, buits de persones que vetllen les persones difuntes. Una situació paradoxal en un moment on la mortalitat és més alta que mai a causa de la COVID-19. I és que aquest augment de defuncions però ve acompanyat de les estrictes mesures originades pel confinament i que es fan més evidents i, sobretot, més doloroses per als familiars i amics que perden aquests dies una persona estimada.

Des del departament de Salut de la Generalitat les directrius en aquest aspecte són clares. Aquestes passen per la prohibició de les vetlles en tota mena d'instal·lacions públiques o privades i en domicilis particulars. També es posposen totes les celebracions tan religioses com laiques fins a l'acabament del confinament.

TRES FAMILIARS COM A MOLT

Pel que fa a l'acompanyament dels difunts, aquest queda reduït a un màxim de tres familiars, i a un membre de la confessió religiosa del difunt i que sigui l'encarregat de dur a terme el ritus de comiat. Això sí, sempre cal respectar la distància de seguretat entre els assistents. Des de tanatoris com el de Tarragona ja es duen a terme tots aquests requeriments intentant que aquest acompanyament sigui el millor possible per a les famílies.

Per últim, cal recordar que les famílies poden optar tant per l'enterrament com per la incineració siguin la destinació final del difunt, independentment de quina sigui la causa de la mort.