Els constructors preveuen una nova crisi marcada per la caiguda de l'obra pública

El sector de la construcció va ser el més malparat de l'anterior crisi del 2008 provocada per la bombolla immobiliària. L'actual pandèmia també els paralitza de cop en aquesta tercera setmana d'estat d'alarma. El sector arriba sanejat en aquest nou escenari i recuperant una certa inèrcia ascendent. Qualsevol tendència de recuperació s'estronca de sobte.

Malgrat els nombrosos interrogants que compliquen qualsevol predicció de futur, les previsions no auguren un bon pronòstic per a la construcció quan acabi l'alerta sanitària. Els empresaris ja assumeixen que l'obra pública caurà en picat perquè les administracions hauran de mobilitzar els recursos per als serveis socials i, d'altra banda, la inversió privada també contindrà la seva despesa. Tot i això, part del sector vol creure que el nou escenari no serà pitjor que el de la crisi del 2008, el Col·legi d'Arquitectes espera que quan es reprengui l'activitat continuïn les obres ja previstes.

EL PREU PODRIA BAIXAR

Probablement el descens de la demanda de construcció farà baixar el preu de l'habitatge, però des del col·legi d'arquitectes consideren que la ciutat de Tarragona continuarà generant interès en les inversions i també creuen que es despertaran més inquietuds respecte al món rural en detriment dels grans nuclis de població.