La taxa d'afectació de Covid-19 a les residències tarragonines és la més baixa de Catalunya


 

Aquests dies es té especialment cura amb les residències de gent gran, d’una banda pels brots que s’han originat en alguns punts del país, i de l’altra perquè acullen el col·lectiu més vulnerable. Al Camp de Tarragona hi hauria una quarantena d’afectats en total, però també en aquests casos, la taxa de contagis a la demarcació és inferior a la de la resta de Catalunya.

Igual que en la majoria de xifres globals, en el cas concret de les residències de gent gran, la incidència de la Covid-19 a la demarcació de Tarragona és notablement menor que a la resta del territori català. Segons les dades presentades pel departament de Treball, Afers Socials i Família, al Camp de Tarragona actualment hi hauria un total de 41 residents afectats, 6 dels quals hospitalitzats i haurien mort com a conseqüència de la Covid-19, 12 avis. Unes xifres contingudes en comparació amb el miler de residents afectats a tot el territori català, entre ells, 189 d’hospitalitzats, i el volum global de morts per Covid-19 que la Generalitat xifra en 362.

3 DE CADA 10 RESIDÈNCIES AFECTADES

Tot i la cruesa de les xifres oficials, la Generalitat recorda que només un 30% de les residències catalanes s’ha vist afectada pel coronavirus. Suma un total de 158 centres afectats del miler que trobem a Catalunya. En el cas del Camp de Tarragona, el percentatge també es redueix dràsticament. De la seixantena de centres que hi ha només en comptabilitza quatre amb afectacions pel virus, entre ells el brot destacat de la residència Ballús de Valls, que va obligar el departaments d’afers socials i família a intervenir-la. A banda dels residents, també és preocupant el volum de cuidadors i professionals amb simptomatologia aïllats de forma preventiva: més de 3.000 a tot Catalunya i 146 a Tarragona.

Ara la prioritat del departament d’Afers Socials es centra a evitar que el contagi arribi al 70% de residències que encara estan lliures del virus. Per fer-ho, entre altres mesures s’ha repartit entre els professionals del sector mig milió de productes de material de protecció que inclou mascaretes, guants, bates i ulleres i asseguren des de la Generalitat que se n’esperen més. També s’han realitzat 168 accions de desinfecció a diferents residències.