Les vendes dels cellers del territori cauen en picat

El dissabte 14 de març s'instaurava la declaració d'estat d'alarma i, en conseqüència, bars i restaurants abaixaven la persiana. Amb el tancament de tots aquests negocis també es tallava la principal cadena de distribució dels cellers que, des de llavors, han vist caure prop d'un 95% les seves vendes. Així ho quantifica la DO Tarragona a través d'una enquesta als principals cellers elaboradors que constaten una paralització gairebé absoluta de les vendes. Els distribuïdors s'han aturat i els cellers no poden treure les seves produccions. El sector ja alerta de les greus conseqüències si la situació s'allarga en el temps. 

CAMPANYA #CONCAVINUSACASA

Només se'n salva una petita part de la venda directa i gràcies a iniciatives promocionals que els cellers estan fent a través de les xarxes socials. La DO Conca de Barberà ha impulsat la campanya #concavinusacasa perquè els seguidors proposin les seves referències vinícoles per afrontar el confinament. Alguns cellers de la comarca ofereixen ells mateixos uns lots de confinament que, malgrat tot, s'esforcen a fer arribar als clients. 

En tot cas, la major part de les vendes s'han perdut i els viticultors també alerten del retard de pagaments. Mentre la situació no canvia, els petits clients més fidels i de proximitat són els qui poden donar sortida als vins del territori.