Amenaça d'ERTO a Lear i Mahle

L'aturada d'empreses proveïdores o dels clients de la indústria de l'interior del Camp de Tarragona forçarà aquests dies el tancament de moltes línies productives a l'Alt Camp i a la Conca de Barberà. Algunes ja han patit una caiguda en la seva activitat, com per exemple, les del sector l'automobilístic són els que podrien enviar a casa centenars de treballadors.

A LEAR AFECTARIA A 1.200 TREBALLADORS

L'aturada econòmica motivada per la crisi del coronavirus es comença a notar als diferents polígons de l'interior del Camp de Tarragona. En el cas de Valls, per exemple, una de les empreses referents del polígon industrial pel seu volum de treballadors, com la Lear es planteja el tancament temporal.

De fet, treballadors i empresaris negocien un ERTO que tancaria completament la planta de producció de Valls durant un mes, fins al 20 d'abril, i que també afectaria notablement l'àrea d'enginyeria. L'expedient de regulació temporal afectaria uns1.200 treballadors. La LEAR es veuria obligada a implementar l'ERTO per la baixada de demanda del sector de l'automòbil aran de la crisi del coronavirus.

Tot i això, al polígon de Valls encara s'hi intueix moviment. La diversificació de sectors que aglutina aquest polígon fa que l'afectació de la crisi sigui diferents a una o altra empresa.

MAHLE TAMBÉ NEGOCIA UN ERTO

El fabricant alemany de peces d'automòbils, MAHLE, amb diverses plantes a Montblanc i també una línia a l'Espluga aplega pràcticament un miler de treballadors que, a partir de dimarts vinent, s'aturaran seguint la consigna que ha donat la companyia a nivell europeu. De fet, aquesta setmana a Montblanc ja ha anat anul·lant algunes línies productives.  En aquest sentit, el comitè d'empresa està negociant amb la direcció de la multinacional un ERTO que acabaran de tancar dilluns. Podria enviar temporalment a casa la majoria dels treballadors i els sindicats reclamen que sigui un expedient per força major.

Una altra empresa del sector, AMES, a Montblanc, de moment no s'atura, però la direcció sí que ha confirmat a TAC12 que els problemes podrien arribar aviat en conseqüència de l'aturada dels seus clients. En un altre sector, l'empresa de prefabricats SAS, amb fàbrica a Pira i Montblanc, enviarà a casa a partir de dilluns un centenar de treballadors.