El turisme no dona per perdut el 2020

Missatge d'esperança tot i que la Setmana Santa serà inexistent i que els hotels i càmpings adherits a la federació tarragonina es troben tancats. Des de la FEHT demanen a l'administració que garanteixi ajuts per aixecar, des del maig, un sector que mou 22.500 llocs de treball.

Serà inevitable que, quan acomiadem el 2020, el resum turístic ens deixi un mal sabor de boca. Això no ha de significar, però, que el balanç dels hotels i càmpings de la demarcació sigui catastròfic. El sector manté l'esperança i l'argumenta tot recordant que la crisi té un denominador comú favorable: la resta de destinacions rivals també s'han aturat per culpa de la pandèmia. Demanen així que els governs prenguin consciència de la importància d'aplicar bonificacions econòmiques a partir del maig que facilitin l'enlairament del turisme poc abans de l'estiu.

20.000 PERSONES VIUEN DEL TURISME

La FEHT va avançar-se a l'anunci de l'estat d'alarma recomanant el tancament dels seus socis. Ara per ara la maquinària segueix a zero mentre s'habiliten eines telemàtiques per complementar la formació dels treballadors, un volum superior a les 20.000 persones que viuen directament del turisme de casa nostra.

Sense requeriments governamentals encara i a l'espera de futures possibles ordres, la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona apel·la a la solidaritat i afirma que, si és necessari, demanaran als associats l'obertura dels recintes per acollir hospitals de campanya.

NO ESTÀ TOT PERDUT

Les pèrdues econòmiques per la caiguda de la finestra de Setmana Santa es calcularan tan bon punt se superi l'alerta sanitària. Consideren que el desastre turístic és evitable a través de campanyes agressives per recuperar un volum de visitants alterable i que depèn, també, de la capacitat de reacció de la resta de països davant la COVID-19.