Gairebé 800 treballadors de la demarcació afectats per un ERTO pel coronavirus

L'estat d'alarma i el confinament ha provocat l'aturada en moltes empreses i sector públic que o bé han tancat portes o funcionen a mig gas. La paralització deixa molta gent sense feina i la sortida que el Govern central dona a les empreses es que es puguin acollir a expedients de regulació temporals per força major, un mecanisme que permetria conservar els llocs de treball una vegada superada la pandèmia i durant aquest temps poder acollir-se a la prestació d'atur.

49 EMPRESES HAN PRESENTAT UN ERTO

En aquests primers dies d'estat d'alarma, un total de 49 empreses de la demarcació han presentat al Departament de Treball expedients de regulació temporals que afectarien 783 treballadors. És la via per reajustar temporalment les plantilles per la qual aposta el mateix Govern espanyol que, alhora, destacava que els treballadors afectats tindran dret a atur tot i que no compleixin amb els requisits de cotització.

Mentrestant, des d'UGT reconeixen que es donaran molts casos d'ERTO i que el moment requereix molta agilitat per part de l'administració.

EL SECTOR MÉS PERJUDICAT, EL TURÍSTIC

Al Camp de Tarragona, assenyalen que el sector més perjudicat és el turístic on la setmana passada van viure una allau de cancel·lacions

Les derivades d'aquesta crisi sanitària afectaran gairebé tots els sectors. Des del sindicat també apunten a l'impacte que tindrà, per exemple, en la indústria que pot tenir complicacions per la falta de subministraments. D'altra banda, el secretari d'UGT a Tarragona també a titllat d'insuficients les mesures anunciades per Pedro Sánchez.

En qualsevol cas, UGT està a l'expectativa d'un escenari que és canviant per negociar i modular les seves demandes, però amb la màxima de protegir el mercat de treball.