Satisfacció dels consistoris, que podran destinar el superàvit del 2019 a polítiques socials

Entre les mesures anunciades ahir per Pedro Sánchez per fer front a la crisi derivada del coronavirus, en destaca la clau que podrien rebre els Ajuntaments per poder destinar part del superàvit del 2019 per fer front a polítiques socials. Una mesuraque flexibilitzaria així la capacitat de fer despesa des de l'administració local en aquest context de crisi sanitària.

Els Ajuntaments podran destinar el superàvit del 2019 a finançar despeses en l'àrea de serveis socials per fer front a la crisi sanitària provocada pel coronavirus. És una eina que el Ministeri d'Hisenda posa ara a disposició de l'administració local en el marc del nou Reial Decret de mesures urgents per l'impacte del COVID-19.

La mesura ha estat ben rebuda per part dels ajuntaments del Camp de Tarragona, malgrat que també demanen més concreció al govern estatal.

Al seu temps, els alcaldes de Montblanc i de l'Espluga veuen amb bons ulls destinar el superàvit per fer front al coronavirus, però admeten que està per veure si el 2019, marcat per la riuada de l'octubre, va deixar excedents.

El Govern central també ha aprovat un sumplement de crèdit de 300 milions d'euros per transferir a les comunitats autònomes per finançar els serveis socials bàsics de suport a les famílies.