La CEPTA considera inviable el tren-tramvia per l'elevat cost i la baixa demanda

La patronal empresarial de Tarragona s'oposa al projecte de tren-tramvia previst entre Cambrils i Tarragona perquè considera que és inviable per l'elevat cost i la baixa previsió de passatgers. Calculen que seria necessària una inversió d'entre uns 950 milions i 1.200 milions d'euros.

Pel que fa a la demanda, assenyalen que el projecte seria sostenible econòmicament si hi hagués un milió de passatgers per quilòmetre i, en aquest cas, s'estaria parlant de mig milió en tot el recorregut. En canvi, en detriment d'aquest tren-tramvia creuen que s'hauria d'impulsar el transport amb busos elèctrics i habilitar nous carrils a les carreteres del territori reservats per al transport públic.

La patronal empresarial també demana que les mercaderies passin per l'interior

Més enllà d'això, defensen que les mercaderies han de passar per l'interior i que, per això, s'hauria de desenvolupar un corredor addicional a la línia d'alta velocitat entre l'aeroport i Sant Vicenç de Calders. Pel que fa al transport per carretera, la confederació empresarial destaca l'alliberament del peatge l'AP-7 de Vila-seca a Alacant, tot i que es mostren preocupats per qui es farà càrrec del manteniment d'aquesta via d'alta intensitat de trànsit. 

En el repàs de les infraestructures pendents, la patronal també demana, entre d'altres, que s'acabin les obres de l'A-27 i exigeixen un canvi de model en l'aeroport de Reus. En aquest cas, volen que sigui gestionat per part d'un operador privat perquè pugui generar més activitat.