Catalunya, en fase d'alerta pel coronavirus

La Generalitat ha decidit pujar un grau el nivell d'alerta per intentarm en la mesura del possible, que el contagi sigui el mínim. Per això no es permetran fer actes on hi hagi més de 1000 persones.

A partir d’avui s’està en fase d’alerta per coronavirus i això suposa noves mesures excepcionals. La Generalitat ha decidit que s’ajornin tots els actes que apleguin més de 1.000 persones ja sigui en espais oberts o tancats. Si són actes de menys de mil persones es podran celebrar sempre i quan no s’ocupi més d’un terç de l’aforament del lloc. És una mesura que afecta a tots els espectacles, ja siguin culturals o religiosos.

Des del departament d’Educació també s’insisteix que només es suspenen aquelles activitats extraescolars en què hi hagi involucrats més d’un centre. La resta tiren endavant i de moment no es contempla tancar les escoles. Són mesures que entren en vigor aquest dijous i que duraran 15 dies, tot i que es podrien allargar i agreujar depenent de la situació.

Des de la conselleria de Salut s’insisteix en què s’està en fase de contenció, tot i que preveuen un augment de casos. Es demana responsabilitat a la població.

Són decisions que s’han pres aquest matí després de la reunió que hi ha hagut al Palau de la Generalitat del comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya, el PROCICAT, per tractar la crisi del coronavirus.