Tarragona, la demarcació catalana que més redueix l'atur durant el febrer

La demarcació de Tarragona tanca el mes de febrer amb una reducció de l'atur del 0,89%. En termes absoluts, són 437 persones menys les que busquen feina i, en total, la xifra d'aturats se situa lleugerament per sobre de les 48.500 persones. És la demarcació catalana que millora més durant un febrer en què l'atur ha crescut a Catalunya a causa del balanç negatiu de Barcelona en afiliacions a la Seguretat Socials.

La variació en el cas català és d'un 0,39% més d'aturats, mentre que en el global de l'Estat espanyol, les dades milloren amb un descens del 0,24%, és a dir, 7.806 persones menys. Finalment, les dades també ens mostren la comparació respecte al febrer del 2019. La demarcació també millora amb una variació d'1,84% a la baixa.

Les xifres de l'atur per sectors

ATUR SECTORS

Pel que fa a l'atur per sectors a casa nostra, en tots els casos ha anat a la baixa. El sector dels serveis continua sent el majoritari pel que fa a les persones sense feina, per sobre dels 35.000, per bé que també marca el descens més important en 260 persones. El segueix la indústria que millora amb 168 aturats menys i representa, com veuen, aquests més de 4.300 desocupats. El sector de la construcció baixa amb 62 aturats menys i l'agrari 56 menys. Són xifres principalment en verd que des dels sindicats qualifiquen de recuperació dèbil perquè molts dels nous contractes són precaris.