Creixen les llistes d'espera als hospitals del territori

Es manté així la tendència a l'alça del termini temporal per ser operat als centres de Tarragona i Valls. Una tendència existent, també, a la resta de Catalunya.

Les llistes d’espera als hospitals catalans no deixen de créixer. Al desembre es van incrementar en 100.000 persones respecte a l’any anterior. Davant d’aquesta tendència, el govern preveu destinar més de 20 milions d’euros a reduir les llistes d’espera a través de l'aprovació dels nous pressupostos.

Pel que fa als hospitals del Camp de Tarragona, l'Hospital Joan XXII, el de Sant Pau i santa Tecla i el Pius Hospital de Valls, la tendència també és a l'alça entre les operacions amb més pacients i dies d'espera acumulats. A Joan XXIII es va tancar el 2019 amb prop de 5.500 pacients en llista d’espera, un 8,74% més que el 2018. A Santa Tecla és on l'augment és menor, amb un 4,49% i gairebé 2.000 pacients esperant una intervenció i al Pius és on l'augment és més gran, amb un 8,82%, arribant a les gairebé 800 persones en llista d'espera.

llista espera hospital

L'operació que té ara mateix més pacients en llista d'espera és la de cataractes. Una llista que encapçala Joan XXIII amb 623 pacients i 75 dies d'espera, 156 pacients més i però 20 dies menys que ara fa un any. Pel que fa a Santa Tecla i al Pius, el nombre de pacients que esperen aquesta operació es redueix a 206 i 236 respectivament, amb un temps d'espera de 52 i 77 dies en cada cas.

Si s'analitza per temps d'espera, l'operació que més dies acumula és la de Tub Digestiu a l'Hospital de Santa Tecla amb 347 dies, gairebé un any d'espera, seguida de la d'Hèrnies Umbilicals i Incisionals a Joan XXIII, per a la que els pacients han d'esperar 286 dies.