Sis morts a les carreteres tarragonines en el que portem de 2020

Tres veïns de Valls van perdre la vida dissabte a l'N-240 en el darrer accident mortal a les carreteres tarragonines. Tot i que en general a Catalunya els morts han pujat en el que portem de 2020, a la demarcació aquests són inferiors respecte a l'any passat.

Passaven pocs minuts de les cinc de la matinada d'aquest dissabte quan un turisme va sortir de la via i va xocar contra la mitjana en aquest punt de l'N-240 al seu pas per Tarragona, a l'alçada de l'entrada a l'autopista AP-7.  Com a conseqüència de l’accident, van morir els tres ocupants del vehicle, tres homes d'entre 39 i 51 anys i tots tres veïns de Valls.

Amb aquest accident i un altre ocorregut diumenge, amb dos morts més a Lloret de Mar, ja són 23 les víctimes mortals a les carreteres catalanes durant l'any; un augment de més d'un 20% respecte al mateix període del 2019, quan entre els mesos de gener i febrer van morir 18 persones.

Segons les dades dels dos primers mesos que ha facilitat el Servei Català de Trànsit, i tot i l'accident d'aquest dissabte, la demarcació de Tarragona és l'única que redueix el nombre de víctimes, que passen de 9, els dos primers mesos del 2019, a 6.

Un balanç que també posa de relleu l'alta sinistralitat que es produeix en caps de setmana i festius, ja que 17 dels 23 morts, tres de cada quatre, s'han produït en aquests dies no feiners, una tendència a l'alça ja detectada l'any anterior.

Per últim també es posa l'accent en els col·lectius més vulnerables a la carretera amb dos motoristes, dos vianants i un ciclista morts aquest 2020.