L'Alt Camp posa en valor la seva plana de secà

Aquest 2020 l'Alt Camp vol situar sobre el mapa la seva plana de secà gràcies a un projecte de dinamització que compta amb una subvenció estatal provinent del Fons Europeu de Desenvolupament Rural.

Vinyes, ametllers, oliveres... Són alguns dels atractius d'un paisatge poc conegut: el de la plana de secà de l'Alt Camp. Un territori que ben aviat comptarà amb un nou dibuix de camins senyalitzats perquè tothom els pugui caminar o recórrer en bicicleta. Aquest nou mapa és una de les primeres accions que s'inclouen en el projecte de dinamització de la zona i que preveu donar visibilitat a la riquesa que acull tant en l'àmbit paisatgístic com pel que fa a la producció agrícola i la manufactura alimentària. D'aquesta manera es vol aconseguir captar també l'interès turístic.

Des del territori, diferents petits productors ja han pujat al carro del projecte i es mostren esperançats per l’oportunitat que representa per a ells i el seu entorn aquesta iniciativa. És el cas de Cal Garriga o de Menjamiques, productors d’oli i agro botiga, per una banda i elaboradors de derivats de la garrofa i fruits secs, per l’altra.

Més enllà d'una futura fira de productors  i el mapa de camins, es compta també amb la implicació d’establiments d’allotjament rural, de restauració, cellers  i promotors d’activitats turístiques per completar aquest projecte singular. Així mateix s’estan desenvolupant diferents tallers mediambientals per donar a conèixer la zona entre els escolars i també es preveu la celebració de 'show cookings' que mostrin les possibilitats del producte local a veïns i visitants. Tot plegat per crear i consolidar una nova marca de turisme sostenible vinculada a la comarca de l’Alt Camp.