El Carnaval també es viu més enllà de les rues arreu del territori

Tot carnaval no pot començar sense els seus protagonistes. A ritme de xaranga el Rei Carnestoltes de Vila-seca va sortir del castell per apoderar-se dels carrers del municipi, va estar acompanyat per molta gent disfressada.

A Montblanc el Rei Carnestoltes va arribar amb molt de ritme i confeti. Amb els seus balls, anunciava que la disbauxa havia ocupat ja la vila ducal. Amb el pregó finalitzat, la plaça va viure un dels actes més diferents i autèntics del carnaval montblanquí, la xeringada, on petits i grans es remullen. Una broma que té una tradició de 300 anys.

La Rua de Baix a Mar de Torredembarra és una de les més multitudinàries del Camp de Tarragona. Aquest any s’han superat totes les expectatives, amb la participació de més de 2.100 persones repartides en 24 carrosses i 6 comparses. A Torredembarra els animals també són protagonistes del carnaval, tenen un concurs propi on es poden veure disfresses de tot tipus, enguany amb més inscrits que mai. I èxit de participació també a la batalla de confeti on hi va haver prop de 1.500 inscrits que van inundar els carrers d’aquests paperets de colors.

I el confeti també va ser protagonista a Altafulla. La plaça del Pou va ser l’escenari d’una gran batalla que va estar marcada pels balls, la música i el bon ambient que molta gent no es va voler perdre per arrodonir aquest cap de setmana de disbauxa.

On també va fer acte de presència el confeti va ser a Constantí, que tot i celebrar el Carnaval el cap de setmana que ve, ja va viure alguns actes previs com aquesta festa del confeti gaudida sobretot pels més petits del poble. Uns infants, que instants abans, van poder entregar el seu xumet a la Dragonina, un dels elements del seguici festiu més estimats de Constantí.

I Salou, tot i tenir el Cós Blanc, va celebrar el Carnaval Xics, dedicat als infants del municipi. Els més petits s´ho van passar d’allò més bé entre maquillatges, balls i diverses activitats lúdiques. Enguany aquesta festa ha volgut ser solidària. Els diners recaptats es destinaran a l’Associació AiguaMarina que té com a objectiu donar resposta a les necessitats de les persones del municipi que pateixen autisme, paràlisi cerebral i altres trastorns o malalties cròniques.