Les exportacions tarragonines creixen un 3,4% el 2019 i assoleixen un rècord històric

Les exportacions tarragonines han registrat un creixement del 3,4% el 2019 i han assolit gairebé els 8.800 milions d’euros. Es tracta de la xifra més alta de la sèrie històrica, segons els càlculs d’ACCIÓ en base el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Al conjunt de Catalunya, les exportacions han augmentat un 3,1% i han arribat a prop de 74.000 milions d’euros amb creixements a totes les demarcacions.

D’aquesta manera, les vendes de Tarragona representen l’11,9% del total de les exportacions catalanes. Aquestes dades fan que Tarragona sigui la segona demarcació catalana més exportadora, per darrere de Barcelona.

Per sectors, el gruix de les exportacions tarragonines s’ha concentrat en el refinament de petroli, amb un creixement de més d’un 24%, de l’alimentació i dels productes informàtics i electrònics.

Per àmbit geogràfic, les vendes de Tarragona a l’exterior han batut el rècord històric a Àsia, amb més del 28% de creixement, i a Europa amb un 2,4. També, han crescut les vendes a Amèrica del Nord amb més d’un 2%.