Pacte d'una desena de municipis per al futur sostenible de les platges

Tarragona, Torredembarra i Altafulla han participat en la primera reunió entre regidors de la costa del Tarragonès, Baix Penedès i Garraf on han assentat les bases d'un document per reclamar solucions a la Generalitat i l'Estat.

El pas del temporal Glòria va marcar un punt d'inflexió en la percepció de l'emergència climàtica a casa nostra. La borrasca va mastegar la línia litoral catalana, provocant nombrosos estralls, també l'avís que aquests episodis es repetiran i que, per això, cal gestionar les platges d'una altra manera.

El temporal, ara, també ha unit una desena de regidors de platges des de Tarragona fins a Vilanova i la Geltrú que s'han reunit aquest dimecres per impulsar el que ja anomenen de "pacte de Coma-ruga". L'Ajuntament del Vendrell els havia citat per recollir entre tots les principals preocupacions i començar a anotar mesures i eines per resoldre la problemàtica dels temporals marítims i la conservació de les platges.

El primer apropament dels municipis de la costa neix amb l'objectiu de buscar solucions i estratègies preventives per a futurs temporals. Sobre la taula han començat a posar ja les peticions inicials compartides entre els municipis de Costa amb la finalitat de traslladar-les a les a la Generalitat i al Govern de l'Estat. Un pacte entre municipis que ara cal desenvolupar.

Les poblacions tenen clar que cal replantejar les platges per abordar els reptes del canvi climàtic que ja és una realitat. Per això, els regidors s'emplacen a noves reunions per sumar esforços per reclamar solucions i refermar la unitat d'acció.